Bloemen als laatste groet…. De aanleiding is altijd verdrietig maar het mogen verzorgen van bloemarrangementen voor een afscheid vind ik altijd fijn om te doen. Het moet een bloemstuk worden wat bij de overledene past voor wat betreft sfeer, kleur en eventueel lievelingsbloemen. In een persoonlijk gesprek met de nabestaanden bespreken we dan ook uitvoerig wensen, ideeën en de mogelijkheden.

Een voorbeeld hiervan is het rouwstuk dat ik gemaakt heb in opdracht van Annemieke en Jan. Het moest niet zomaar een rouwstuk worden voor hun overleden broer en zwager, daarom hadden ze zelf ook al ideeën voor wat de sfeer en de uitstraling betreft. De overledene was een groot fan van zijn plaatselijke voetbalclub en dus kon het niet anders of het stuk moest worden uitgevoerd in de clubkleuren : blauw en wit! Om het nog persoonlijker te maken hebben we ervoor gekozen om twee mooie grote rode rozen in het stuk te verwerken. Eén namens Annemieke en één namens Jan…..

Zo heeft elk stuk een verhaal en dat maakt het voor mij zo bijzonder om me juist door deze verhalen te laten inspireren tot het maken van een passend bloemstuk als laatste groet…..

Op de webpagina afscheidsbloemen vindt u meer informatie.