De nieuwsbrief met meer info over de kerstworkshops 2017 is uit! Ook zo benieuwd wat er voor deze kerst op het programma staat? Heb je hem nog niet in je mailbox gehad? Meld je dan aan en je krijgt hem automatisch toegestuurd. Ook voor deze kerstworkshops staan er een tweetal nieuwe kerststukken op het programma. Je kunt aan de gang met het decoreren naar eigen inzicht van een drietal kerstboompjes van verschillende afmetingen op een houten en/of betonnen voetje. Er is een overvloed aan decoratiemateriaal aanwezig zodat je de boompjes een eigen “look” kunt geven. Natuurlijk kun je je ook kun laten inspireren door een aantal boompjes die ik gemaakt heb. Erg leuk om te doen! Met z’n drietjes staan ze leuk op een groot bord of blad op een tafel of gezellig naast elkaar op de vensterbank of lage kast. Het tweede stuk is een kerststuk voor op tafel. Als basis wikkelen we een krans van eucalyptusblad. Dit materiaal zorgt ervoor dat het stuk een mooi eigentijds vergrijsde uitstraling krijgt. We decoreren het geheel naar eigen stijl, sfeer en inzicht. Ook hier heb je de keus uit een grote keus aan decoratiemateriaal. Door er verschillend natuurlijk materiaal in te verwerken krijg je een heel andere uitstraling dan wanneer je met glimmende en glanzende ballen aan de slag gaat. Allebei erg mooi! Erg fraai bij het grijze eucalyptusblad is een decoratie met wit/zilver tinten. Kortom: mogelijkheden genoeg. In de krans verwerken we ook nog een lichtjessnoer en binnenin plaatsen we een glazen windlicht waar je een kaars in kunt zetten. Met de lichtjes en kaars aan heb je in december een echte blikvanger op tafel staan. Zoals elk jaar staat als extraatje ook de “Traditionele Kerstkrans” op het programma. Met divers kerstdecoratiemateriaal verfraai je een zelf gewikkelde krans van groenmateriaal tot een prachtige “eye-catcher” op je deur. Afbeeldingen van de te maken stukken staan in de laatste nieuwsbrief maar deze foto’s dienen ter inspiratie want hoe de kerststukken er uiteindelijk uit komen te zien bepalen jullie zelf!

Omdat het ongelofelijk hard is gegaan met de inschrijvingen heb ik 3 extra workshopdagen toegevoegd. Bij voldoende belangstelling zijn dat: woensdagavond 6 december en de zaterdagmiddagen 9 en 16 december.

Meer informatie over de kerstworkshop vind je in de nieuwsbrief of in een volgend blogbericht. Ga voor de data en het inschrijfformulier naar: inschrijven workshops.